Son zamanlarda sıkça duyduğumuz “Bulut Bilişim”… Artık işletmelerin yeni gözdesi haline gelmeye başlayan bulut bilişim, yazılım, donanım ve network altyapılarının kurum dışına çıkarılmasını sağlıyor. Bu kullanıcılar açısından, ihtiyaç halinde ağ üzerinden çalışan uygulamalardan da uzaktan yararlanmalarını sağlıyor.
Gmail Hesaplarının Güvenliği: SMS Doğrulaması
- 19 Mart 2012
- Bilişim Dünyası
- Cevapla
“Google Uygulamalar Topluluğu”… Hayatımıza öyle bir girdi, öyle bir gelişti ki son 2 senedir bu bahsettiğimiz Google Uygulamalar Topluluğu… Google Maps & Earth , Gmail, Gtalk, Google Adsense & Adwors, Google Analytics, Google Scholar(Akademik) gibi daha sayamayacağım bir çok uygulama. Tabi ki artık piyasada tek değil ve buna karşı büyük bir pazar elde etmesi öngürülen ve etmeye başlayan Yandex var. Yandex‘in özelliklerini daha önce bu blogda bahsetmiştim. Bir çok yeni özellik eklemeye devam ediyor Yandex… Yeni özelliklerini size diğer blog yazılarında bahsetmeye devam edeceğim.
İnternet Bankacılığına Alıştık!
- 17 Mart 2012
- Bilişim Dünyası
- 1 Yorum
Sanal Mirasınız Ne Olacak, Hiç Düşündünüz mü?
- 10 Mart 2012
- Bilişim Hukuku
- Cevapla
Herkes birgün mutlaka ölecek. Bunun için vasiyetname bile bırakıyoruz. Peki ama sosyal medya (facebook, twitter vb) ya da diğer sanal malvarlıklarımız için birşeyler düşünüyormuyuz?Facebook’ta 5 milyondan fazla hesabın vefat etmiş kişilere ait olduğu tahmin ediliyor. Peki kullanıcının hayatını kaybetmesi durumunda sosyal medya platformları ne yapıyor? Tek derdimiz de o mu kaldı? demeyin. Türkiye’de Facebook kullanıcı sayısının 31 milyonu, Twitter kullanıcılarının 4 milyonu geçtiğini düşündüğümüzde oldukça önemli bir kitleden bahsettiğimizi söyleyebiliriz. Bugün dünyada yedi insandan biri sosyal medya araçlarını kullanıyor ve bu sayı her gün giderek artıyor. Sosyal medya aracılığıyla hayatımızdaki birçok özel anı internete taşıdığımızı da unutmayalım. Bu paylaşımlar, vefat edenlerin ardında kalan dostlar ve aile fertleri için acı bir hatıra olabilir.