Yeni Trend: Bulut Bilişim (Cloud Computing) Teknolojisi

Son zamanlarda sıkça duyduğumuz “Bulut Bilişim”… Artık işletmelerin yeni gözdesi haline gelmeye başlayan bulut bilişim, yazılım, donanım ve network altyapılarının kurum dışına çıkarılmasını sağlıyor. Bu kullanıcılar açısından, ihtiyaç halinde ağ üzerinden çalışan uygulamalardan da uzaktan yararlanmalarını sağlıyor.

Gmail Hesaplarının Güvenliği: SMS Doğrulaması

“Google Uygulamalar Topluluğu”… Hayatımıza öyle bir girdi, öyle bir gelişti ki son 2 senedir bu bahsettiğimiz Google Uygulamalar Topluluğu… Google Maps & Earth , Gmail, Gtalk, Google Adsense & Adwors, Google Analytics, Google Scholar(Akademik) gibi daha sayamayacağım bir çok uygulama. Tabi ki artık piyasada tek değil ve buna karşı büyük bir pazar elde etmesi öngürülen ve etmeye başlayan Yandex var. Yandex‘in özelliklerini daha önce bu blogda bahsetmiştim. Bir çok yeni özellik eklemeye devam ediyor Yandex… Yeni özelliklerini size diğer blog yazılarında bahsetmeye devam edeceğim.

İnternet Bankacılığına Alıştık!

Türkiye Bankalar Birliği’nin yaptığı  en son araştırmada; İnternet Bankacılığını kullanan Türk kullanıcılarının oranında büyük artış olduğu görüldü. 2011 yılı içinde, internet bankacılığını kullanan 7,8 milyon bireysel kullanıcı, 803 bin kurumsal kullanıcı olduğu belirlendi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Facebook’u Yasakladı!

Emniyet Genel Müdürlüğü, 81 il emniyet müdürlüklerine gönderdiği yazıyla sosyal paylaşım sitesi Facebook ile birlikte bilgisayarda oyun oynanmasını yasakladı. Dün itibarıyla Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından Pol-Net veri tabanından Facebook’a giriş engellendi.

Sanal Mirasınız Ne Olacak, Hiç Düşündünüz mü?

Herkes birgün mutlaka ölecek. Bunun için vasiyetname bile bırakıyoruz. Peki ama sosyal medya (facebook, twitter vb) ya da diğer sanal malvarlıklarımız için birşeyler düşünüyormuyuz?Facebook’ta 5 milyondan fazla hesabın vefat etmiş kişilere ait olduğu tahmin ediliyor. Peki kullanıcının hayatını kaybetmesi durumunda sosyal medya platformları ne yapıyor? Tek derdimiz de o mu kaldı? demeyin. Türkiye’de Facebook kullanıcı sayısının 31 milyonu, Twitter kullanıcılarının 4 milyonu geçtiğini düşündüğümüzde oldukça önemli bir kitleden bahsettiğimizi söyleyebiliriz. Bugün dünyada yedi insandan biri sosyal medya araçlarını kullanıyor ve bu sayı her gün giderek artıyor. Sosyal medya aracılığıyla hayatımızdaki birçok özel anı internete taşıdığımızı da unutmayalım. Bu paylaşımlar, vefat edenlerin ardında kalan dostlar ve aile fertleri için acı bir hatıra olabilir.

Pardus’un Yarını Çalıştayı Mart Ayında!

Benim gitme imkanım gözükmesede “Pardus” adına tahminim ya tamam ya devam denilecek çalıştayıdır. “Pardus” Kesinlikle devam etmeli ve geliştirilmeli. Aslında “Fatih Projesi” kapsamında keşke “Pardus” kullanılsaydı..

Arama
RSS
Beni yukari isinla