Yargıtay’dan Önemli Karar: Hackerların Çaldığı Parayı Banka Ödeyecek

Yargıtay 13′üncü Hukuk Dairesi, kimlik bilgilerini kontrol etmeden Seyit Yılmaz’ın GSM hattını iptal eden ve hesaptaki parayı hackerlar tarafından başka bir diğer hesaba aktaran banka aleyhine verilen kararı onadı.

Antalya’da ikamet eden Seyit Yılmaz’ın 2009 yılında hesabında bulunan para hackerlar tarafından internet şubesi şifreleri kıırlmış ve Yılmaz da olayın sorumlusu olarak gördüğü bankayı mahkemeye vermişti. Mahkemenin Yılmaz’ı haklı gördüğü davanın sonucu Yargıtay’da da değişmedi.

Dünya’nın Yeni Para Birimi “Bitcoin”

2009-2010 yılları arasında bu konu bir şehir efsanesi gibi yayılmıştı önce, sonrada ABD’de Maliye Bakanlığı bu konunun peşine düşünce daha fazla duymaya başladık. İşin başında birçok kişi bunun bir trojan ya da sanal bir dolandırıcılık olduğunu zannetmişlerdi ama işin aslın öyle değildi.

Mike Caldwell, ABD merkezli küçük bir yazılım şirketinin sahibi. Finans konusuna gelince kendisi hayli tutucu biri olarak tanımlıyor ama geçtiğimiz senenin başında “Bitcoin” adından yeni, sanal bir para biriminden haberdar olunca ona farklı geldi ve bir şeyler yapması gerektiğini düşündü. Okudu araştırdı ve Şubat 2011 de 20.000 dolar değerinde “Bitcoin” aldı. Sadece 4 ay sonra Haziran ayı başında bunları sattı ve %1000’den fazla kar etti. Bu kadarını Mike Caldwell de beklemiyordu tabi ki.

Arama
RSS
Beni yukari isinla